Війна в Україні
Події
Називали збройну агресію рф «внутрішнім громадянським конфліктом» та виправдовували її: підозрюються двоє мешканців Дніпропетровщини

Називали збройну агресію рф «внутрішнім громадянським конфліктом» та виправдовували її: підозрюються двоє мешканців Дніпропетровщини

За даними слідства, проросійськи налаштований мешканець м. Дніпра на власній сторінці у забороненій соціальній мережі поширював дописи російських пропагандистських спільнот. У них заперечувалася збройна агресія рф проти України і представлялася як внутрішній громадянський конфлікт.  

Мешканець м. Новомосковськ неодноразово розповсюджував дописи антиукраїнського спрямування. В опублікованих матеріалах зазначалося, що «Крим, Донбас, Одеса, Придністров’я – це росія» та містилися заклики «жити дружно з братніми народами».

У ході обшуків за місцями мешкання підозрюваних вилучено комп’ютерну техніку та мобільні телефони із доказами протиправної діяльності.

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури повідомлено про підозру двом чоловікам у поширенні матеріалів, які виправдовують, заперечують збройну агресію рф проти України (ч. 2 ст. 436-2 КК України).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Завдяки небайдужій заявниці, патрульні Запоріжжя затримали громадянина, причетного до крадіжки кабелю;

Вкрав бензопилу та втік: патрульні Дніпра виявили ймовірного зловмисника;

Вдарив ножем цивільну дружину: поліцейські Кривого Рогу повідомили чоловіку про підозру у вбивстві.

2024-03-20 14:00:00
true
Відео Дня






Архів Новин