Події
Життя
Операція «Нерест»: на Дніпропетровщині поліцейські протидіють незаконному вилову риби

Операція «Нерест»: на Дніпропетровщині поліцейські протидіють незаконному вилову риби

Незаконний вилов риби під час нересту є великою проблемою. Не дивлячись на численні попередження з боку поліції, правоохоронці продовжують затримувати порушників.

Так, на території Марганецької територіальної громади рибалка-браконьєр виловив з водойми понад 80 рибин. У чоловіка вилучили сітки та човен.

19 травня у Грушевській затоці Каховського водосховища поліцейські виявили місцевого мешканця, який займався незаконним ловом риби. Чоловік приїхав рибалити на автомобілі та взяв для цього заборонені знаряддя промислу: човен, весла, сітки та гумові штани. Чоловік встиг виловити карасів та сазанів.

За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 249 (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом) Кримінального кодексу України.

Нагадуємо, що зараз на Дніпропетровщині діє нерестова заборона на вилов риби та раків.

Також звертаємо увагу, що з 2021 року урядом збільшено таксу за незаконний вилов риби. Для прикладу, один сріблястий карась рахується як збиток у 1581 гривню, а сазан – у 3706 гривень. Усі кошти, отримані за відшкодування завданих збитків внаслідок порушення правил рибальства, надходять до місцевих бюджетів. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

На Набережній Заводській у Дніпрі велосипедист збив жінку: деталі;

Розбив цвяхом вікно тролейбуса: У Кривому Розі затримали правопорушника;

Захисники неба показали момент збиття крилатої ракети Х-101 на Дніпропетровщині.

2023-05-23 15:00:00
true
Відео Дня






Архів Новин