Події
Кримінал
У Дніпрі затримано кураторів шахрайських «сall-центрів», які ошукували громадян Латвії

У Дніпрі затримано кураторів шахрайських «сall-центрів», які ошукували громадян Латвії

Наразі встановлено 14 потерпілих громадян Латвії, яких шахраї ошукали майже на два мільйони гривень. За результатами проведення двох етапів спецоперації підозру отримали 15 осіб на території України та 5 – у Латвії. 

Про це повідомили у пресслужбі ГУ НП у Дніпропетровській області.

У березні цього року українські та латвійські поліцейські знешкодили діяльність розгалуженої мережі шахрайських «колл-центрів». Тоді, завдяки скоординованим діям, вдалося затримати 10 учасників злочинної організації.

Шахраї дзвонили громадянам від імені працівників іноземних банків та випитували у постраждалих конфіденційну інформацію, а потім переводили кошти через так звані «дропи» (транзитні карти для переказу грошових коштів) на рахунки афілійованих осіб. Іншим способом конвертації електронних грошей у готівку було придбання за кордоном різної техніки з подальшим продажем через магазин електроніки у Дніпрі. Організував діяльність «колл-центрів» довірена особа «вора в законі».

П’ятьом співучасникам шахрайської схеми повідомлено про підозру. Їм інкримінують вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 та 2 ст. 255 (Створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній) та ч. 4 ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Крім того, на території Латвії іноземні колеги затримали ще 5 осіб, які забезпечували виведення грошових коштів потерпілих на підконтрольні організаторам злочинної організації банківські рахунки.

Загалом за результатами проведення двох етапів спецоперації підозру отримали 15 осіб на території України та 5 - у Латвії. Завдяки спільній й злагодженій роботі правоохоронців двох країн потерпілим вже відшкодовано 900 тис. грн завданої шахрайськими діями шкоди.

Читайте також:

На даху знаходились сонячні панелі: у Павлоградському районі надзвичайники ліквідували пожежу в нежитловій будівлі;

В Україні хочуть штрафувати водіїв гучних транспортних засобів;

Cтало зле за кермом через спеку: патрульні Дніпра допомогли водію

2023-08-08 17:30:00
true
Відео Дня






Архів Новин