Кримінал
Події
Ошукували військових та правоохоронців: на Дніпропетровщині викрили фішингову схему

Ошукували військових та правоохоронців: на Дніпропетровщині викрили фішингову схему

Співробітники СБУ заблокували шахрайську схему заволодіння коштами власників карткових рахунків одного з провідних державних банків за допомогою фішингових посилань.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Встановлено, що незаконну оборудку організував вимушений переселенець з Донецької області з кримінальним минулим. Ідею «ділку» підказав колишній співкамерник, з яким він відбував покарання на тимчасово окупованій території  України.

До шахрайської схеми зловмисник залучив ще трьох спільників. Вони створювали фейкові телеграм-боти, повністю копіюючи чат для звернень клієнтів одного з відомих державних банків країни.

Так, громадяни зверталися за допомогою з фінансових питань до служби підтримки банку, використовуючи фішингове посилання фейкового аналогу чат-боту. Шахрай таким чином отримував доступ до особистої фінансової інформації клієнтів. Маючи всю необхідну інформацію про картковий рахунок жертви, він через так званих «дропів» (осіб, що надають послуги користування їх фінансовими рахунками) виводив грошові кошти на власні банківські картки.

За час існування шахрайської схеми жертвами стали майже сто осіб. Серед ошуканих клієнтів виявилися військовослужбовці та співробітники правоохоронних органів.

Під час проведення слідчих дій правоохоронці вилучили банківські картки, комп’ютерну техніку та мобільні телефони з доказами протиправної діяльності. Наразі в рамках кримінального провадження фігуранту повідомлено про підозру за ч.3 ст. 190 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 8 років позбавлення волі. 

Читайте також:

Зачинився у квартирі та хотів заподіяти шкоду рідним та собі: у Кривому Розі інспектори роти ТОР приборкали чоловіка у неадекватному стані;

До 102 тисяч гривень: в Україні хочуть штрафувати за порушення комендантської години;

У Кривому Розі в неділю спалахнув приватний будинок

2023-10-30 16:30:00
true
Відео Дня






Архів Новин