Кримінал
Отримували 5 млн. грн. щомісяця: ДБР викрило у Дніпрі нарколабораторію з повним циклом виготовлення метамфетаміна

Отримували 5 млн. грн. щомісяця: ДБР викрило у Дніпрі нарколабораторію з повним циклом виготовлення метамфетаміна

Місцевий мешканець організував виробництво наркотичних засобів у промислових масштабах, до наркобізнесу він залучив навіть власну дружину. Спеціальну лабораторію злочинна група облаштувала в будинку одного зі своїх учасників. Виробництво «кришував» місцевий правоохоронець. Він не тільки прикривав наркоділків, а й забезпечував постачання інгредієнтів для наркотиків.

Про це повідомляє ДБР та прокуратура Дніпропетровської області.

Нарколабораторія виготовляла у великих обсягах метамфетамін та інші наркотичні засоби. Виготовлену «продукцію» учасники угруповання розповсюджували за допомогою так званих «закладок». Клієнтів підшукували через Інтернет.

«Виготовляли психотроп у спеціальній нарколабораторії, інгредієнти завозили з-за кордону, замовлення приймали через месенджер та збували дрібними та оптовими партіями по всій території області. Щомісячно обіг з реалізації складав близько 5 млн. грн.», - пише прокуратура.

Під час спецоперації правоохоронці провели обшуки в нарколабораторії та за місцем проживання учасників угруповання. Вилучили психотропну речовину, прекурсори, спеціальне обладнання, мобільні телефони, банківські карти, 4 транспортні засоби, які вони використовували для протиправної діяльності, чорнові записи та майже 20 тис. доларів.

Слідство триває, встановлюються інші учасники угруповання.

Шістьом учасникам групи, у тому числі організатору, повідомили про підозру в участі в злочинній організації та незаконному виробництві, зберіганні та збуті наркотичних засобів (ч.ч. 1, 2, 3 ст. 255, ч.ч. 2, 3, 5 ст. 27 ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 307 КК України).

Санкція статті передбачає покарання до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво здійснює Дніпропетровська обласна прокуратура.

Діяльність потужної нарколабораторії з виготовлення метамфетаміну працівники ДБР блокували у взаємодії із СБУ та Нацполіцією.

 

 

Читайте також: Постраждала жінка: В Дніпрі на Набережній Перемоги зіткнулись «Daewoo Lanos» і «Honda»;

Звільнення гендиректор ЗАЕС та понад 4 тис. людей в черзі на виїзд у Василівці: Ситуація в Запорізькій області на ранок 4 жовтня;

В Дніпрі біля Самарського моста чоловік знайшов рюкзак з боєприпасами;

В Запоріжжі 4 жовтня тимчасово змінить маршрут трамвай №3.

2022-10-04 13:30:00
true
Відео Дня






Архів Новин