Кримінал
Події
Війна в Україні
Передавав ворогу дані про розташування ЗСУ: на Дніпропетровщині судитимуть військовослужбовця-зрадника

Передавав ворогу дані про розташування ЗСУ: на Дніпропетровщині судитимуть військовослужбовця-зрадника

Прокурори Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону скерували до суду обвинувальний акт стосовно військовослужбовця Збройних Сил України. Йому інкриміновано державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28,ч. 2 ст. 111 КК України).

Про це повідомили у пресслужбі Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону.

За даними слідства, обвинувачений служив в одному із гарнізонів, які базуються на Дніпропетровщині. З початку березня 2022 року військовослужбовець здійснював діяльність спрямовану на надання допомоги ворогу у проведенні підривної діяльності проти України.

На виконання завдань «куратора» він збирав інформацію про дислокацію, озброєння та військову техніку Сил оборони України. Також він намагався «зливати» канали радіозв’язку підрозділів українських військ.

Санкція статті передбачає  позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічним позбавленням волі, з конфіскацію майна.

Читайте також:

«Акциз у дії»: у Кам`янському районі правоохоронці проводять заходи із протидії незаконному обігу підакцизних товарів;

Віддав життя за свободу Батьківщини: на Донецькому напрямку загинув 43-річний воїн Сергій Черевко з Дніпропетровщини;

Прокуратура Запоріжжя у судовому порядку стягнула з недобросовісних суб’єктів господарювання у дохід держави понад 60 млн грн

2023-10-20 17:30:00
true
Відео Дня






Архів Новин