Кримінал
Події
Війна в Україні
Переправив більше 100 ухилянтів за кордон: СБУ заблокувала черговий незаконний канал виїзду чоловіків призовного віку

Переправив більше 100 ухилянтів за кордон: СБУ заблокувала черговий незаконний канал виїзду чоловіків призовного віку

Встановлено, що протиправну схему організував  одеський кримінальний авторитет. За грошову винагороду він гарантував бажаючим ухилитися від мобілізації та влаштував «зелений коридор» на одній з ділянок українського кордону з  Молдовою.

Заходи з викриття незаконного каналу здійснювали співробітники УСБУ у Дніпропетровській області. Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Організатор здійснював пошук потенційних клієнтів через особисте оточення та мережу Інтернет. Після попередньої домовленості, він отримував передплату у сумі 1000 доларів США за допомогою крипторозрахунків. У подальшому, він надсилав  клієнту «дорожню карту» з відмітками маршруту на мапі.

Зловмисник особисто супроводжував ухилянтів до населеного пункту, де вони здійснювали прихований перехід до Молдови. 

Після незаконного перетину кордону, їх зустрічали спільники організатора, яким вони передавали залишок оговореної суми. Крім того, ухилянтам забезпечували подальший супровід та адаптацію всередині країни.

Такса «ділка» становила від 2500 до 5500 тисяч доларів США. Сума залежала від способу перетинання: пішки, плавзасобами або автомобільним транспортом.

За наявною інформацією, за час функціонування каналу його послугами скористалися більше ста осіб.

Під час обшуків правоохоронці виявили грошові кошти, мобільні телефони, велику кількість сім-карток та банківських карток, які підтверджують протиправну діяльність.

Наразі організатора каналу затримано та повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. В рамках досудового розслідування встановлюються інші учасники незаконної схеми.

Читайте також:

Не впорався з керуванням та зіткнувся з відбійником: у Кривому Розі фахівці ДСНС деблокували жінку з понівеченого внаслідок ДТП легковика;

Брала участь в організації фейкових виборів «депутатов законодательного собрания Запорожской области рф»: підозрюється жителька с. Стульневе Запорізької області;

Вихопив із рук містянина мобільний телефон і втік: поліцейські Павлограда оперативно затримали підозрюваного

2023-11-15 16:00:00
true
Відео Дня






Архів Новин