Війна в Україні
Події
Життя
Перші компенсації за зруйноване та пошкоджене житло виплатять у травні: подробиці

Перші компенсації за зруйноване та пошкоджене житло виплатять у травні: подробиці

 

17 березня Президент України підписав законопроєкт про компенсації українцям за зруйноване внаслідок війни житло. Документ почне діяти через два місяці, тому перші компенсації українці можуть отримати вже у травні.

Із березня по травень Реєстр пошкодженого або зруйнованого майна буде наповнюватися громадянами і громадами. На даний час до роботи з Реєстром уже приєдналося понад 600 громад.

«Усі українці, які поки не подали заявку через «Дію» про пошкоджене чи зруйноване житло, можуть це зробити», - зазначила народна депутатка, голова парламентського Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк.

«У кожної громади буде своя черга, яка формуватиметься автоматично. Ми передбачили законом, що родини військових, багатодітні сім’ї, особи з інвалідністю, демобілізовані матимуть першочергове право на компенсацію. Також важливо, що людина зможе сама обирати населений пункт і не буде прив’язана саме то того місця, де було зруйноване жито», – розповіла народна депутатка.

Органи місцевого самоврядування повинні створити відповідні комісії при кожній громаді, які допомагатимуть людям, що звертатимуться за компенсацією. Комісії мають надавати організаційну та технічну допомогу. 

«Комісії не прийматимуть рішення про те, хто і коли отримає компенсацію чи яка сума буде зазначена в житловому сертифікаті, що надаватиметься для компенсації. Комісії працюватимуть суто над організаційними моментами», – додала Олена Шуляк.

Читайте також: 

У Покрові чоловік хотів дати 2,5 тис грн поліцейським через наркотики;

У Дніпрі на Панікахи людей врятували від кажанів у квартирі;

Придніпровська залізниця змінила розклад руху електрички Синельникове - Запоріжжя.

 

2023-04-06 16:00:00
true
Відео Дня






Архів Новин