Кримінал
Події
Під виглядом інвестицій заволоділи 28 млн грн: на Дніпропетровщині затримали учасників злочинної організації

Під виглядом інвестицій заволоділи 28 млн грн: на Дніпропетровщині затримали учасників злочинної організації

Схема заробітку полягала у пропонуванні громадянам інвестувати гроші в агробізнес та отримувати до 360 % річних. Працювали аферисти під керівництвом кримінального авторитета. Серед фігурантів - керівник товариства, колишній керівник відділення банку та двоє місцевих мешканців. 

Про це повідомили у пресслужбі ГУ НП у Дніпропетровській області.

Як встановили правоохоронці, під керівництвом місцевого авторитета учасники злочинної організації розробили шахрайську схему з заволодіння коштами громадян. Вони пропонували їм інвестувати гроші в агробізнес та отримувати до 360 % річних. Колишній працівник банківської установи, надав клієнтську базу, керівник товариства, в яку власне й інвестували громадяни, виступав гарантом, інші учасники – комунікували з клієнтами, брали в них гроші та надавали розписки.

Отримані кошти фігуранти передавали лідеру злочинної організації – кримінальному авторитету.

Оперативники затримали організатора та чотирьох учасників злочинної організації у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Усім затриманим повідомили про підозру. Лідеру злочинної організації та керівнику товариства за ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 28, ч. 4 ст. 190 (шахрайство) та ч. 1 ст. 255 (Створення та керівництво злочинної організації) Кримінального кодексу України. Трьом її учасникам інкримінують ч .2 ст. 27, ч. 4 ст. 28, ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 255 (участь у злочинній організації). 

Максимальне покарання, яке може загрожувати фігурантам, 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Читайте також:

На Дніпропетровщині 5 населених пунктів отримають нові назви;

Обікрав пенсіонера: поліцейські Кам’янського скерували до суду обвинувальний акт відносно 31-річного підозрюваного;

В Україні обмежено придатні мають повторно пройти ВЛК

2024-04-04 18:00:00
true
Відео Дня






Архів Новин