Події
Підприємець із Дніпра на грант від держави відкрив швейне виробництво

Підприємець із Дніпра на грант від держави відкрив швейне виробництво

На Дніпропетровщині працює програма підтримки підприємців. Грошова допомога від держави – на запуск чи розвиток власної справи. В регіоні схвалили вже понад 600 грантів. Один з них отримав пан Богдан з Дніпра. Він відкрив виробництво, яке відшиває військову амуніцію та форму.

«Аби отримати допомогу від держави, потрібно подати заявку в Дії. Якщо грант схвалять, створити робочі місця та вчасно сплачувати податки. Тим, хто виконає всі умови, повертати гроші не потрібно. Ця ініціатива – платформа для підтримки бізнесу та економіки країни в цілому», – зазначив начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

Підприємець із Дніпра Богдан до повномасштабної війни займався бізнесом за кордоном. Повернувшись, почав волонтерити. Створив благодійний фонд. Допомагав переселенцям та військовим. Каже, найбільше захисники потребували амуніції.

«Через 8 місяців в мене виникла ідея створити своє швейне виробництво, аби прискорити забезпечення. Але коштів на той час не вистачало, і я дізнався про урядові виплати для бізнесу», – розповідає приватний підприємець Богдан.

Він написав бізнес-план, надіслав через Дію. За 10 днів з ним вже зв'язалися. А за місяць надішли кошти. Пан Богдан придбав обладнання. Спочатку 5 швейних машинок, потім ще 8.

«Об'єднавшись з ще одним профільним цехом, почали шити для армії. Першими виготовили військові бахіли, – згадує бізнесмен.  – Спочатку взаємодіяли тільки з волонтерами. Потім отримали контракт і почали напряму працювати з міноборони. Половина нашої продукції тепер – це держзамовлення. Виробляємо й робочу форму, наприклад, для кав'ярень та піцерій».

Найбільша потреба, каже, в «руках». Окрім команди швачок, на виробництво приходять й практиканти з училищ. Допомагають та набираються досвіду. 

У планах – розширення асортименту. Зараз працюють над створенням плащів зі спеціальної тканини, яких не буде видно вночі в тепловізорі. Вже презентували 10 експериментальних моделей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

У Кривому Розі службовий собака допоміг розкрити вбивство: підозрювану у злочині затримали;

Рятувальники Дніпра ліквідували займання в гаражі з легковим автомобілем всередині;

На вулиці Архітектора Петрова у Дніпрі мікроавтобус збив жінку на переході: потерпіла у лікарні.

2024-03-01 10:30:00
true
Відео Дня






Архів Новин