Життя
Події
Війна в Україні
Пішла на угоду з ворогом: Запорізька прокуратура повідомила про підозру колаборантці

Пішла на угоду з ворогом: Запорізька прокуратура повідомила про підозру колаборантці

 

У ході слідства стало відомо, що наприкінці квітня 2022 року громадянка України, перебуваючи на тимчасово окупованій території Запорізької області, пішла на угоду з ворогом та обійняла  посаду так званого «зам. главы Осипенковской объединенной территориальной общины» Бердянського району, а з червня 2022 року отримала «підвищення» до псевдопосади «главы Военно-гражданской администрации Осипенковского ОТО».  

Жінка виконувала покладені на неї обов’язки, здійснювала загальне керівництво підпорядкованими їй незаконними органами влади, забезпечувала підбір кадрів до нього. Закликала «націоналізувати» підприємства, комунальні установи  та укладати за стандартами країни-агресора договори з міністерствами рф. 

Також агітувала співробітників сільради, шкіл та  дитячих садків до співпраці з окупаційною владою. З метою допомоги військовим рф вимагала кошти від українських фермерів та підприємців, а у разі відмови погрожувала застосуванням сили з боку російських військових. Проводила серед місцевого населення агітаційні заходи та примусову паспортизацію. 

Наразі Запорізькою обласною прокуратурою депутатці Осипенківської сільської ради повідомлено про підозру в колабораційній діяльності (ч. 5 ст.111-1 КК України). 

Читайте також: 
 
 
 

 

2023-04-06 14:30:00
true
Відео Дня






Архів Новин