Події
Життя
«Побудували» систему водовідведення зі збитками 4,3 млн грн: підозри отримали службовці Дніпровської міської ради

«Побудували» систему водовідведення зі збитками 4,3 млн грн: підозри отримали службовці Дніпровської міської ради

Організували злочинну діяльність працівники органу місцевого самоврядування. Один на момент скоєння злочину обіймав посаду директора одного з департаментів міської ради Дніпра. Другий був інспектором відділу з технічного нагляду цього ж підрозділу.

У ході розслідування було встановлено, що у 2021 році службові особи департаменту капітального будівництва та представники будівельної комерційної структури уклали договір на проведення будівництва системи водовідведення на території міста. Фігуранти вносили до офіційної документації завідомо неправдиві відомості щодо обсягів виконаних робіт, які фактично не проводили. За результатами проведеної експертизи встановлено, що у результаті протиправних дій місцевому бюджету завдано 4,3 млн грн збитків.

Правоохоронці провели санкціоновані обшуки за місцями проживання фігурантів та в офісних приміщеннях, де вилучили документацію та «чорнові» записи, що підтверджують протизаконну діяльність.

На підставі зібраних доказів обом учасникам злочинної «схеми» повідомили підозри за ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення) та ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Наразі скеровано клопотання до суду щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування під процесуальним керівництвом Правобережної окружної прокуратури міста Дніпра триває.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
 
 
2023-05-17 13:30:00
true
Відео Дня






Архів Новин