Події
Кримінал
Погрожував вбити: поліцейський з Дніпра вимагав сплатити 200 тисяч доларів неіснуючого боргу

Погрожував вбити: поліцейський з Дніпра вимагав сплатити 200 тисяч доларів неіснуючого боргу

Поліцейський з Дніпра разом зі своїм братом влаштував справжній терор трьом мешканцям міста – їх змушували сплатити 200 тисяч доларів США неіснуючого боргу. Аби узаконити гроші, правоохоронець вимагав від чоловіків укласти фіктивні договори позики.

Про це повідомили у прес службі ДБР.

За отриманою інформацією, троє потерпілих робили ремонт в будинку, оформленому на тещу поліцейського. Наприкінці 2023 року в садибі через коротке замикання сталася пожежа. Тоді чоловік вирішив покласти провину за надзвичайну ситуацію на робітників.

Збитки від займання він оцінив у 200 тисяч гривень США та залучив до вибивання грошей власного брата.

Вони пропонували розпродати автівки та інше майно потерпілих, безоплатно працювати над відновленням будинку. Також одному з мобілізованих робітників наказали кожного місяця перераховувати його заробітною плату, отриману в ЗСУ.

«Людей залякували кримінальною відповідальністю, вигадували різноманітні строки тюремного ув’язнення, потім почали погрожувати вбивством, обіцяючи закопати тіла - так, що їх ніхто і ніколи не знайде», — повідомляють у ДБР.  

Поліцейського та його брата підозрюють у скоєнні злочину за 4 частиною статті 189 ККУ (Вимагання, передача чужого майна або вчинення будь-яких дій майнового характеру з погрозою насильства над потерпілим, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, службовою особою з використанням службового становища, з погрозою вбивства чи заподіяння тяжких тілесних ушкоджень потерпілому, вчинене в умовах воєнного стану). Їм загрожує до 12 років за ґратами з конфіскацією майна.

Читайте також:

Передавала ворогу інформацію про розташування та переміщення ЗСУ: у Кривому Розі викрито російську інформаторку;

Чотири крадіжки, два пограбування та шахрайство: у Кам’янському поліцейські затримали серійного злодія;

Штовхнув та зірвав золоту прикрасу: у Нікополі затримали раніше судимого чоловіка

2023-05-31 18:30:00
true
Відео Дня






Архів Новин