Війна в Україні
Кримінал
Погрожував вбивством та поранив мирного мешканця: СБУ в Дніпропетровській області повідомила про підозру військовослужбовцю РФ

Погрожував вбивством та поранив мирного мешканця: СБУ в Дніпропетровській області повідомила про підозру військовослужбовцю РФ

В лютому 2022 року мешканець Жданівки (Донецька обл.), будучи громадянином України, вступив до лав терористичної організації «ДНР» для проходження так званої «військової служби» як стрілок. У березні на території окупованого російськими військами с. Іванівка (Бериславський район, Херсонська обл.) підозрюваний погрожував місцевому мешканцю, а потім поранив його.

Про це повідомляє прокуратура Дніпропетровської області.

Озброєний окупант вимагав у беззбройного місцевого мешканця зізнання про причетність цивільного до диверсійно-розвідувальної групи ЗСУ. Він погрожувати вбивством та стріляв з автоматичної вогнепальної зброї поблизу чоловіка. Не отримавши бажаної інформації, військовослужбовець вистрілив у ногу потерпілого та поранив його.

Учасник незаконного збройного формування був взятий в полон військовослужбовцями ЗСУ на Херсонщині.

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури рядовому 3 стрілкового взводу 1 роти 5 батальйону 109 полку «народної міліції ДНР» повідомили про підозру за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Раніше підозрюваний був засуджений за вчинення державної зради, участь у не передбачених законом збройних формуваннях та терористичній організації (ч.1 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260 КК України).

Досудове розслідування здійснюється слідчими слідчого відділу Управління СБУ у Дніпропетровській області, оперативний супровід – співробітники Головного управління внутрішньої безпеки СБУ.

Читайте також: Крадій в білих кросівках: В Дніпрі невідомий вкрав на АЗС книгу скарг та копії накладних;

Закликали до захоплення державної влади в Україні: В Покрові та Новомосковську на Дніпропетровщині СБУ затримала двох любителів «руського миру»;

Юна тенісистка Ірина Ячменьова з Запоріжжя отримала «срібло» на юнацькому Контендері в Словаччині;

У Запоріжжі трьох росіян та мешканця Кавказу примусово видворили з України.

2022-11-10 16:33:00
true
Відео Дня






Архів Новин