Події
Понад 100 будинків відновила Дніпропетровщина на Херсонщині за проєктом «Пліч-о-пліч»

Понад 100 будинків відновила Дніпропетровщина на Херсонщині за проєктом «Пліч-о-пліч»

Уже понад 100 будинків відновили бригади з Дніпропетровської області на Херсонщині. Зараз в роботі ще майже чотири десятки осель. Про це повідомили в ОВА.    

«Замість понівечених хат з'являється все більше приведених до ладу. Наші підшефні – Ольгине, Бобровий Кут і Старосілля оговтуються після ворожої окупації. «Коаліція» з 15 українських областей працює над тим, аби до постраждалого регіону повернулось мирне життя. В десятки сіл, тисячі родин. Підтримуємо ініціативу Президента. Стоїмо «Пліч-о-пліч», – зазначив начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.      

До програми потрапила й оселя пані Таміли з Бобрового Кута. На її ділянці, в кінці городу, росіяни зарили свій БТР. Щодня тероризували, діймали постійними перевірками. Але під час окупації жінка із рідного Бобрового Кута не виїжджала. Залишилась разом із чоловіком на Херсонщині доглядати за лежачою мамою.

«Гуртувалися із сусідами, намагалися триматися. Так місяць за місяцем. Коли стало зовсім нестерпно, прийшла добра звістка. На нижню вулицю села вже зайшли наші. Сльози текли градом. Як побачили українську техніку, вибігали на вулицю. Дякували кожному солдату», – розповіла пані Таміла.  

Починати вільне життя їй довелося в побитій уламками хаті. Аж поки на поміч не прийшов державний проєкт «Пліч-о-пліч». У будинку замінили вікна, перекрили дах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Удари по критичній інфраструктурі можуть початись будь-якого дня, – Ігнат;

В Олександрівському районі Запоріжжя зіткнулись BMW та Volkswagen: деталі;

На Слобожанському проспекті у Дніпрі Peugeot потрапив під колеса вантажівки.

2023-12-05 10:30:00
true
Відео Дня






Архів Новин