Кримінал
Події
Понад чотири мільйони гривень збитків: поліцейські Дніпропетровщини викрили шахраїв, які обкрадали банківські рахунки громадян

Понад чотири мільйони гривень збитків: поліцейські Дніпропетровщини викрили шахраїв, які обкрадали банківські рахунки громадян

Зловмисники облаштували кол-центр за місцем мешкання організатора групи та під виглядом співробітників банків телефонували громадянам. Бази даних клієнтів аферисти придбали в даркнеті. Наразі фігурантам загрожує до восьми років позбавлення волі. 

Про це повідомили у пресслужбі Нацполіції.

Організував оборудку 31-річний мешканець Дніпра, який придбав у даркнеті бази даних клієнтів банків та залучив до протиправної діяльності знайомих та родичів. 

Під час розмови «оператори» переконували громадян встановити мобільний додаток для отримання віддаленого доступу до ґаджетів жертв. Після цього підозрювані здійснювали несанкціонований вхід у мобільний додаток онлайн-банкінгу та виводили кошти на банківські рахунки дропів. Привласнені заощадження обготівковувалися у банкоматах Кривого Рогу.

Таким чином учасники злочинної групи привласнили понад чотири мільйони гривень. 

В ході обшуків було вилучено комп’ютерну техніку, 28 мобільних телефонів, 59 сім-карток, 55 сім-холдерів, 44 банківських картки, 25 тисяч гривень, 2500 доларів і 300 євро. Окрім того, виявлено пакети з речовиною, схожою на наркотичний засіб. 

Слідчі оголосили зловмисникам підозру за ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Суд обрав організатору, співорганізатору та одній виконавиці запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Двом їхнім спільницям обрано запобіжні заходи у вигляді домашнього арешту.

Читайте також:

Стріляв у трамвай із пасажирами: поліцейські Дніпра повідомили 39-річному чоловіку про підозру за хуліганські дії;

Поліцейські Дніпра вилучили наркотики у 28-річного містянина;

За нанесення тяжких тілесних ушкоджень 72-річній жінці поліцейські Кам'янського затримали її сина

2024-03-20 20:00:00
true
Відео Дня






Архів Новин