Події
Пошук загиблих людей та надання допомоги пораненим собакам: кінолог із Дніпропетровщини пройшов навчання від іноземних партнерів

Пошук загиблих людей та надання допомоги пораненим собакам: кінолог із Дніпропетровщини пройшов навчання від іноземних партнерів

Протягом 10 днів у Швеції тривав навчальний курс для 11 українських поліцейських-кінологів з різних областей держави. Серед них був і заступник начальника кінологічного центру ГУНП в Дніпропетровській області Костянтин Гром.

Заняття відбулися за підтримки посольства Королівства Швеції в Україні на базі тренінгового центру поліції та військових армії у місті Карсборг. Під час навчального курсу поліцейські переймали досвід іноземних колег з пошуку тіл загиблих людей, тактичної медицини та надання невідкладної допомоги. Також кінологи підвищували кваліфікацію у методах дресирування собак.

Костянтин Гром підкреслив важливість опанування нових методик, адже зараз, в умовах війни, поліцейські зі службовими собаками беруть участь у розмінуванні населених пунктів, пошуку вибухових речовин, розбиранні завалів та виявленні тіл загиблих людей. Під час такої роботи собаки можуть травмувати ногу або отримати тяжкі вибухові поранення. Аби врятувати життя чотирилапим помічникам у надзвичайних ситуаціях, поліцейські мають вміти швидко надавати їм допомогу.

Наприкінці курсу всім учасникам навчання вручили сертифікати, але що найголовніше –  вони отримали нові знання та досвід.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

У Дніпрі затримали 21-річного автовикрадача: деталі;

У Дніпрі на Шинній зіткнулися Opel та ВАЗ: є постраждалі;

На «Воронцовському» пляжі у Дніпрі виявили потопельника: подробиці.

2023-10-16 14:30:00
true
Відео Дня






Архів Новин