Події
Постраждалі від торгівлі людьми мешканці Дніпропетровщини можуть отримати безкоштовну допомогу

Постраждалі від торгівлі людьми мешканці Дніпропетровщини можуть отримати безкоштовну допомогу

Мешканці регіону, які постраждали від торгівлі людьми, можуть отримати психологічну, медичну, соціальну, правову підтримку та притулок. Така допомога – безкоштовна. Передбачена для них і одноразова виплата, повідомили в обласній військовій адміністрації.

«Як визначити, що ви є жертвою злочину? Слід насторожитися, якщо у вас забрали паспорт та інші документи. Не виплачують зароблені кошти. Змушують жебракувати та займатися протиправною діяльністю. Застосовують насильство або погрожують. Вам забороняють спілкуватися з рідними та обмежують у пересуванні», – зазначила директорка департаменту соціального захисту населення Дніпропетровської ОВА Олена Кришень.

По допомогу постраждалі від торгівлі людьми можуть звертатися на «гарячі лінії». До поліції, соціальних служб, центру безоплатної правової допомоги, громадських та благодійних організацій. За кордоном – до дипломатичного представництва України.

Передбачена й медична, психологічна, правова, соціальна підтримка та притулок. А ще – допомога у працевлаштуванні, перекваліфікації, опануванні нової спеціальності.

Ті, хто має відповідний статус, можуть отримати й одноразову грошову підтримку – до 8,5 тис грн.

Також в Україні діє спеціальна «гаряча лінія» з протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству – 15-47. Номер цілодобовий та безкоштовний. 112 – лінія екстреної допомоги в ЄС.

Створили і спеціальну пам'ятку. У ній – весь алгоритм дій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

З космодрому в США відбувся успішний пуск ракети-носія, створеної за участі фахівців Дніпропетровщини;

У Кривому Розі затримали чоловіка, який грабував літніх людей;

Побила до смерті 49-річного чоловіка та втекла до іншого міста: у Дніпрі затримали підозрювану у злочині.

2023-08-03 14:30:00
true
Відео Дня






Архів Новин