Війна в Україні
Події
Кримінал
Позбавлення волі за ухилення від військової служби: У Дніпрі винесли вирок бійцю ТрО, який не повернувся до військової частини

Позбавлення волі за ухилення від військової служби: У Дніпрі винесли вирок бійцю ТрО, який не повернувся до військової частини

У Дніпрі судили бійця 230 батальйону 128 бригади ТрО «Схід», який поїхав на лікування додому та не повернувся на службу.

Після початку повномасштабної війни в Україні, чоловік був мобілізований до лав ЗСУ. У березні 2022 року боєць захворів на коронавірус і його відправили додому. 9 квітня він мав повернутися до військової частини, але не зробив цього.

Чоловік залишився вдома з дружиною та дітьми в одному з селищ Царичанського району Дніпропетровської області. 

10 червня він самостійно з'явився до військової прокуратури, де зізнався в ухиленні від військової служби через страх за свою сім'ю.

Суд визнав чоловіка винним у скоєнні правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 407 КК України та призначив покарання у вигляді позбавлення волі строком на п'ять років. Але на підставі ст. 75 КК України його було звільнено від призначеного покарання з випробувальним строком на три роки.

Читайте також:

«Кілька тисяч містян залишилися без світла»: ситуація в Дніпропетровській області станом на 29 липня;

Збив 6 літаків та ракету: «Запорізький месник» отримав звання Героя України;

На блок-пості у Василівці в черзі на виїзд чекають більше 4 тис. людей: Ситуація в Запорізькій області на 29 липня;

2022-07-29 14:30:00
true
Відео Дня






Архів Новин