Кримінал
Події
Правоохоронці Дніпропетровщини знешкодили діяльність ще одного шахрайського кол-центру з мільйонними оборотами: деталі

Правоохоронці Дніпропетровщини знешкодили діяльність ще одного шахрайського кол-центру з мільйонними оборотами: деталі

Організував «бізнес» так званий «смотрящий» за лівим берегом Дніпра. До своєї діяльності 42-річний чоловік залучив ще одного «кримінального авторитета», який відповідав за вивід коштів з-за кордону та переведення їх у готівку.

Про це повідомили у пресслужбі ГУ НП у Дніпропетровській області.

Представляючись співробітниками служби безпеки банківських установ та використовуючи психологічні прийоми, оператори кол-центру отримували дані осіб про банківські карти та рахунки. В подальшому члени групи привласнювали кошти громадян України, які вимушені були виїхати за кордон.

Гроші переводилися на електронні гаманці та банківські картки. Надалі їх виводили у готівку через конвертаційний центр у Дніпрі.

27 вересня поліцейські затримали 13 учасників злочинної організації у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. 

Також було проведено понад 40 обшуків в офісних приміщеннях, за адресами мешкання і в транспортних засобах фігурантів.

Так званому «смотрящому» та його довіреній особі – «кримінальному авторитету» та 11 спільникам повідомлено підозру за ч. 4 ст. 28, ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 1 та 2 ст. 255 (Створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Читайте також:

Жодних змін в умовах виїзду за кордон для жінок не буде: МОЗ;

До НМТ-2024 в Україні додадуть ще один предмет: подробиці;

Уся Україна 1 жовтня зупиниться на хвилину: Володимир Зеленський анонсував акцію пам’яті

2023-09-28 13:30:00
true
Відео Дня






Архів Новин