Події
При Дніпровській ОВА створять Координаційний центр підтримки цивільних

При Дніпровській ОВА створять Координаційний центр підтримки цивільних

При Дніпропетровській ОВА створять Координаційний центр підтримки цивільного населення. Мета створення – оперативне реагування на запити людей, котрі постраждали від війни. Охопить всі сфери життя. 

Про це під час зустрічі із керівниками області, районів і громад говорила віцепрем'єр-міністр Ірина Верещук. 

«Координаційні центри підтримки цивільного населення мають стати своєрідним єдиним вікном, куди сходиться вся інформація. Про запити на місцях та надавачів послуг. Місцевих, регіональних, всеукраїнських та міжнародних. Всі вони будуть заведені під цей центр. І тоді, якщо потрібно буде психологічно підтримати родину, на місцях матимуть інформацію, куди подзвонити», – повідомила віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.   

До 1 липня такі Центри мають створити при ОВА в усіх регіонах країни. Задача кожного – оперативно реагувати на те, що хвилює постраждалих від війни людей. 

«Представники Центру збиратимуться за потреби. Не рідше одного разу на місяць. Вивчатимуть запити з громад. Пропонуватимуть варіанти вирішення. Над їх реалізацією напряму працюватимуть із центральною владою», – додав начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

Охопить він всі напрямки – соціальний, медичний, освітній, психологічний, побутовий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
 
 
2023-06-05 13:00:00
true
Відео Дня






Архів Новин