Кримінал
Прикордонники затримали мешканців Дніпропетровщини, які планували переплисти річку, щоб втекти до Румунії

Прикордонники затримали мешканців Дніпропетровщини, які планували переплисти річку, щоб втекти до Румунії

П’ятьох чоловіків, які планували незаконно перетнути кордон річкою Тиса, затримали 6 березня прикордонники Мукачівського загону. В наплічниках «водолазів» з Дніпропетровщини виявили ножиці по металу та гідрокостюми.

Про це повідомляє ДПСУ.

Двох «водолазів» затримав наряд відділення «Солотвино». Чоловіків, які приїхали на Закарпаття з Дніпропетровщини, зупинили неподалік від кордону з Румунією. Мету свого перебування у прикордонні вони пояснити не змогли. Окрім документів та грошових коштів, у наплічниках чоловіків прикордонники виявили ножиці по металу, за допомогою яких зловмисники хотіли подолати загороджувальний паркан, а також гідрокостюми, у яких вони планували перепливати холодну та повноводну річку.

Ще трьох порушників кордону затримали на українсько-угорській ділянці кордону військовослужбовці відділу «Вилок». Мешканці Закарпаття, у супроводі двох переправників, також планували подолати Тису, щоправда гумовим човном. Під час опитування чоловіки зізнались, що за організацію своєї «подорожі» двоє із них повинні були сплатити «туроператору» по 4 тис. доларів, ще один – 4,5 тис. доларів.    

На затриманих складено протоколи про адмінправопорушення, передбачене ст. 204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України», склали протоколи, справи скерували до суду.

Наразі оперативники загону встановлюють особи організаторів незаконного переправлення військовозобов’язаних чоловіків через кордон.

Читайте також: Захищаючи Україну, загинув Юрій Чебанний з Нікополя;

2023-03-08 09:01:00
true
Відео Дня






Архів Новин