Події
Кримінал
Привласнили майже 7 млн з держбюджету: у Дніпрі виявили 73-річного шахрая

Привласнили майже 7 млн з держбюджету: у Дніпрі виявили 73-річного шахрая

Службові особи державного підприємства заснували приватну компанію, через яку укладали контракти на виконання різного виду робіт. При цьому державне підприємство залишалося нерентабельним, а дохід отримувало лише на папері. Таким чином, з 2016 по 2019 роки зловмисники привласнили понад 6,9 млн гривень з державних коштів.

Про це повідомили у прес службі ГУ НП у Дніпропетровській області.

Як з’ясували поліцейські, 73-річний директор підприємства залучив до злочинної групи двох спільників - власного сина та місцеву жительку. Вони створили приватну компанію, через яку укладали контракти на виготовлення різного типу продукції. Вся господарська діяльність здійснювалася виключно через їх фірму, натомість від імені державного підприємства договори не укладалися. 

Таким чином, з 2016 по 2019 роки зловмисники привласнили понад 6,9 млн гривень з державних коштів.

28 квітня 2023 року за місцями мешкання фігурантів відбулися санкціоновані обшуки, в ході яких поліцейські вилучили ряд речових доказів.

Всім трьом учасникам злочинної схеми вручили повідомлення про підозру за ч. 4 та 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Наразі двом підозрюваним – директору держпідприємства та бухгалтерці, обрано запобіжні заходи у виді тримання під вартою.

Слідство триває.

Читайте також:

У Запоріжжі поліція влаштувала переслідування ВАЗ 2101;

На Дніпропетровщині додають 4 нові електрички;

У Кам'янському чоловік відкусив язика через вибух колеса

2023-05-05 15:00:00
true
Відео Дня






Архів Новин