Події
Життя
Про створені будинки сімейного типу та держдопомогу: новини в соцсфері Дніпропетровщини

Про створені будинки сімейного типу та держдопомогу: новини в соцсфері Дніпропетровщини

Цього року на Дніпропетровщині вже створили перші ДБСТ. Область отримала кошти на виплату держдопомог. Виділили фінансування й на підтримку малих групових будинків. Про це під час брифінгу розповіла заступник начальника ОВА Надія Задорожна.

«У цьому році на Дніпропетровщині вже всиновили перших двох дітей. Ще п'ятеро – на черзі, – розповіла Надія Задорожна. – Створили й два будинки сімейного типу і 9 прийомних родин».

Область отримала гуманітарну допомогу від Фундації Олени Зеленської. Її передали 27 ДБСТ у Дніпровському та Новомосковському районах.

«На 2024-й виділили понад 10,2 млн грн  на підтримку дітей, які проживають у малих групових будинках. Це кошти субвенції з держбюджету. У нашому регіоні таких закладів 6», – зазначили заступник очільника області.

Дніпропетровщина отримала кошти на держвиплати – 366,6 млн грн. Вони – для майже 150 тис. людей. Це сто відсотків від потреби, додала Надія Задорожна.

«Будемо виплачувати допомогу, зокрема, при народженні дитини, людям з інвалідністю, багатодітним та малозабезпеченим сім᾽ям», – наголосила вона.

Ворог не припиняє тероризувати Дніпропетровщину. Тільки у 2024-му дві людини загинули, майже 40 – постраждали. У регіоні понівечені оселі, автівки, навчальні й медичні заклади, торговельний центр, підприємства, магазини. Сили ППО збили понад три десятки безпілотників і ракет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Впала в річку: надзвичайники Запоріжжя виявили потопельницю;

У Кам'янському водій Renault збив чоловіка на пішохідному переході: деталі;

Звільнився два дні тому: у Нікополі затримали 39-річного чоловіка за скоєння умисного вбивства.

2024-01-10 15:00:00
true
Відео Дня






Архів Новин