Кримінал
Події
Продавали місця на кладовищах: у Дніпрі судитимуть вісьмох службовців міськради

Продавали місця на кладовищах: у Дніпрі судитимуть вісьмох службовців міськради

У Дніпрі виявили вісьмох учасників злочинної організації, які, користуючись службовим положенням, заробляли на продажу місць для поховань на кладовищах міста.

Про це повідомили у прес службі Дніпропетровської обласної прокуратури.

За даними слідства, директор і заступник комунального підприємства «Міська ритуальна служба» Дніпровської міської ради у змові з шістьма керівниками кладовищ організували злочинну схему систематичного вимагання та отримання неправомірної вигоди від громадян за виділення місць для поховання.

Користуючись емоційним станом родичів померлих, службовці навмисно підвищували дійсну вартість ритуальних послуг – за поховання однієї людини вимагали до 50 тис грн, тоді як офіційна сума платежу становить 3500 грн. У випадку відмови, керівник цвинтаря безпідставно відмовляв у наданні послуг.

Щомісячно організатори схеми отримували прибуток у майже 7 млн грн.

У жовтні 2022 року правоохоронці викрили очільницю комунального підприємства та її заступника під час передачі готівки у розмірі 2 млн грн.

Судом накладено арешт на майно обвинувачених для забезпечення подальшої конфіскації у власність держави. Крім цього, в управління АРМА передано майже 3 млн грн арештованих коштів, які були вилучені під час санкціонованих обшуків за місцями мешкання службовців.

Зловмисникам загрожує до 13 років позбавленням волі з конфіскацією майна.

Читайте також:

Обіцяв «відмазати» іноземця від екстрадиції: СБУ викрила чинного народного депутата, який за $50 тис;

Влучили по штабу та складу військових РФ у Бердянську: ЗСУ підтвердили інформацію щодо удару;

У Дніпрі жінка зістрібнула з мосту: її кинувся рятувати випадковий свідок

2023-06-30 17:30:00
true
Відео Дня






Архів Новин