Кримінал
Прокуратура Дніпропетровської області запобігла переплаті з бюджету 90 млн. грн. чиновниками Дніпра та облдержадміністрації

Прокуратура Дніпропетровської області запобігла переплаті з бюджету 90 млн. грн. чиновниками Дніпра та облдержадміністрації

Прокурори встановили, що при проведенні публічної закупівлі департамент ОДА неправомірно відхилив тендерну пропозицію, яка була вигіднішою на 2 млн. грн. А комунальне підприємство Дніпровської міськради мало не закупило набагато дорожче дизельні генератори.

Про це повідомляє Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури.

У лютому 2022 року один із департаментів Дніпропетровської облдержадміністрації та ТОВ уклали договір з реконструкції водогону на суму понад 76 млн. грн. Але при проведенні публічної закупівлі департамент неправомірно відхилив тендерну пропозицію, яка була вигіднішою на 2 млн. грн. Для захисту інтересів держави прокурори повідомили замовника про встановлені порушення, після чого договір було розірвано.

Крім цього, у січні 2023 року комунальне підприємство Дніпровської міськради уклало з ТОВ договір поставки 4 дизельних генераторів на суму понад 23 млн. грн. Прокурори встановили, що загальна ринкова вартість генераторів з відповідними характеристиками становить близько 7 млн. грн.

Після звернення прокурорів до міської ради і комунального підприємства з повідомленням про встановлені порушення, до договору внесли зміни щодо зменшення вартості генераторів.

Завдяки прокурорському реагуванню попереджено неефективне та безпідставне витрачання понад 90 млн. грн. бюджетних коштів.

Читайте також: В готелі у Дніпрі поліцейські вилучили у військовослужбовця-хулігана холодну зброю;

Поліція Дніпропетровщини розшукує зниклого 3 дні тому 12-річного хлопчика;

2023-02-20 13:00:00
true
Відео Дня






Архів Новин