Кримінал
Події
Війна в Україні
Публічно закликали до зміни меж території України та виправдовували збройну агресію рф — підозрюється двоє жителів Дніпропетровщини

Публічно закликали до зміни меж території України та виправдовували збройну агресію рф — підозрюється двоє жителів Дніпропетровщини

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури двом громадянам повідомлено про підозру за фактами посягання на територіальну цілісність і недоторканість України та виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України (ч. 1 ст. 110, ч. 2 ст. 436-2 КК України).

Про це повідомили у пресслужбі Дніпропетровської обласної прокуратури.

За даними слідства, мешканець м. Підгородне, використовуючи  власну сторінку у забороненій соціальній мережі, розміщував під публікаціями коментарі, в яких закликав до необхідності приєднання м. Дніпра до складу рф. Чоловік наголошував, що жителі міста чекають «визволителів» з квітами.

Жителька Синельниківського району, маючи проросійські погляди, неодноразово поширювала у соцмережі відеозаписи, у яких виправдовувала збройну агресію рф. Жінка також заперечувала тимчасову окупацію частини території України.

За місцями мешкання підозрюваних вилучено комп’ютерну техніку та мобільні телефони із доказами протиправної діяльності. 

Читайте також:

Коригував ракетні удари по Дніпру та здав ворогу бойову роботу ППО: до 15 років за ґратами засуджено ворожого агента;

ВПО з 1 березня: кому скасують виплати;

Допомагав ухилянтам з оформленням фіктивної інвалідності: на Запоріжжі судитимуть колишнього військового

2024-03-01 19:30:00
true
Відео Дня






Архів Новин