Події
Кримінал
Робили підроблені діагнози: у Дніпрі виявлено схему незаконного переправлення військовозабовʼязаних закордон

Робили підроблені діагнози: у Дніпрі виявлено схему незаконного переправлення військовозабовʼязаних закордон

Працівники СБУ виявили трьох мешканців Дніпра, які організували нелегальну схему переправлення військовозабовʼязаних чоловіків закордон в умовах воєнного стану.

Про це повідомили у прес службі Дніпропетровської обласної прокуратури.

За даними слідства, підозрювані – двоє чоловіків та жінка. Вони забезпечували чоловікам, що підлягають мобілізації, допомогу у виготовленні підроблених медичних документів,  які засвідчували наявність тяжких захворювань.

Підроблені діагнози надавали підстави визнати їх тимчасово непридатними для військової служби та безперешкодно перетинати держкордон України.

Вартість своїх «послуг» вони оцінювали у 8000 доларів США з людини.

Правоохоронці викрили їх під час передачі пакету документів для місцевого мешканця призовного віку та одержанні від нього грошових коштів.

Під час проведення 20 санкціонованих обшуків за місцем мешкання та автомобілях фігурантів у Дніпропетровській, Вінницькій та Львівській областях вилучено мобільні телефони, комп’ютерну техніку, флешносії, бланки документів та медичних довідок, зброю, набої, грошові кошти у сумі майже 800 тис грн.

Наразі всім учасникам схеми обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. Встановлюються інші особи, які можуть бути причетні до злочину.

Читайте також:

Спіймали на гарячому: У Дніпрі в магазині «Варус» затримали крадіїв продуктового візка;

В Україні введуть штрафи за виробництво вітчизняного «Шампанського»;

До 9 років за ґратами: мешканця Дніпропетровщини засуджено за нанесення умисних тяжких тілесних ушкоджень та розбій

2023-03-23 17:30:00
true
Відео Дня






Архів Новин