Війна в Україні
Події
Політика
Розвиток медицини та освіти, відбудова Херсонщини, розбудова мережі ЦНАП: Дніпровська ОДА відзвітувала про зроблене в області за 2023 рік

Розвиток медицини та освіти, відбудова Херсонщини, розбудова мережі ЦНАП: Дніпровська ОДА відзвітувала про зроблене в області за 2023 рік

Підтримка силового блоку. Розвиток медичної та освітньої сфер. Розширення мережі адмінцентрів та комплексна послуга для ветеранів. А ще – відбудова Херсонщини. Про зроблене у 2023-му розповів начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.



«Основну увагу приділяли безпеці. На підтримку силового блоку спрямували понад 630 мільйонів гривень обласних коштів. Долучався бізнес. Разом передавали захисникам автівки, дрони, іншу техніку», – зазначив Сергій Лисак.  


Зокрема, понад 160 пікапів отримали мобільні вогневі групи. А ще засоби зв'язку, світлодіодні пошукові установки. Тепер вони боронять важливі об'єкти регіону від шахедів. Крім цього, подбали про фізичний захист такої інфраструктури.

«На випадок відключень світла лікарням, постачальникам тепла і води, Пунктам незламності передали сотні генераторів. Облаштували понад 300 додаткових укриттів. З них майже половина – шкільні. Також ліцеям та гімназіям передали 77 автобусів, понад 10 тисяч ноутбуків та планшетів, майже 740 тисяч підручників», – розповів очільник області.



Родинам 180 загиблих цивільних виплатили по 300 тисяч гривень. Понад 300 ветеранів отримали кошти на житло. Третина з них вже придбала оселі.

У 2023-му запустили реабілітаційні центри у Кам'янському та Павлограді. Розпочав роботу реконструйований корпус дитячої лікарні у Дніпрі. Відкрили амбулаторії у Глеюватській та Сурсько-Литовській громадах. Медзаклади отримали понад 3 тисячі одиниць обладнання. Його придбали коштом обласного бюджету та благодійників. «Екстренці» передали 63 «швидкі».



«Аграрії регіону зібрали майже 3,7 млн тонн зерна. І ще понад 1,5 млн тонн соняшника. Також підтримували колег з Херсонщини. Їм передали більш ніж тисячу тонн зерна. Допомагала наша область тамтешнім деокупованим громадам із відбудовою. У Бобровому Куті, Ольгиному та Старосіллі за проєктом «Пліч-о-пліч» відновили 138 будинків», – зазначив Сергій Лисак.



За ініціативи першої леді Олени Зеленської продовжували розвивати безбар'єрність. Зокрема, розширювали доступ до адмінпослуг. У 2023-му завершили формування єдиної мережі ЦНАП. Для цього створили  майже півсотні «точок доступу». Тепер вони є у кожній громаді. А ще відкрили сучасний «Прозорий офіс» у Дніпрі. Та запустили комплексний сервіс для оборонців та їхніх родин «Я – ветеран».



«Чи не найбільший виклик цього року – ліквідація наслідків підриву Каховської ГЕС. Знадобилося кілька місяців, аби відновити водопостачання Криворізького та Нікопольського районів. Зараз будується магістральний водогін, який повністю вирішить проблему», – наголосив начальник Дніпропетровської ОВА.



Бюджет-2024 – 8,6 мільярдів гривень. Як і цьогоріч, витрати контролюватиме робоча група «Прозорість та підзвітність».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

У Покрові поліцейські затримали чоловіка, підозрюваного у вбивстві знайомого;

В Україні зріс податок на першу реєстрацію авто;

У Нікопольському районі в ДТП загинув чоловік.

2024-01-03 16:00:00
true
Відео Дня






Архів Новин