Війна в Україні
Події
Життя
Кримінал
СБУ викрила підпільні осередки «компартії більшовиків» в Україні

СБУ викрила підпільні осередки «компартії більшовиків» в Україні

У Києві та шістьох регіонах країни в ході результаті спецоперації було викрито та нейтралізовано підпільні осередки так званої комуністичної партії срср. 

Підконтрольна фсб російська організація проводила підривну діяльність проти України. Спочатку повномасштабного вторгнення організатори намагались створити в Україні розгалужену мережу власних «обкомів», активісти яких мали закликати населення до масової підтримки російських окупантів, облаштовувати «комендатури» для збору розвідданих та підготовки ворожих диверсій.

З цією метою проводилася агітація місцевих мешканців, у тому числі колишніх військових, що несли службу в часи колишнього срср.

Очільником прокремлівської організації виявився Юрій Щіпков – керівник «центрального комітету більшовиків», який перебуває наразі у Москві.

За його вказівкою було створено підпільні «філії» об’єднання у Києві, а також Харківській, Львівській, Дніпропетровській, Запорізькій, Вінницькій та Чернігівській областях. До функціонування цих осередків було залучено понад 45 осіб, які отримували вказівки та розпорядження через приватний ТГ-канал.

Завдяки сумлінній роботі працівників СБУ жоден підступний задум ворогів не було втілено у життя. Під час обшуків правоохоронці виявили та вилучили: незареєстровану зброю та боєприпаси; російські паспорти;  мобільні телефони; прокремлівські агітаційні матеріали.

Наразі одному з організаторів об’єднання повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України.

 

 

2023-03-20 12:30:00
true
Відео Дня






Архів Новин