Кримінал
Шахрайство на продажу неіснуючих бронежилетів та збут інформації з державних баз даних: В Дніпрі поліція повідомила чоловіку про підозру

Шахрайство на продажу неіснуючих бронежилетів та збут інформації з державних баз даних: В Дніпрі поліція повідомила чоловіку про підозру

В березні 2022 року мешканець Дніпра скористався запровадженням воєнного стану в Україні та розробив шахрайську схему. В мережі Інтернет розмістив оголошення про продаж бронежилетів. У такий спосіб він підшукував покупців, не збираючись пересилати їм замовлений товар. Таким чином заволодів майже 300 тис. грн. громадян.

Про це повідомляє прокуратура Дніпропетровської області.

Крім цього, маючи близького родича у структурі Державної міграційної служби України, за допомогою листування в месенджері «Telegram» за гроші збував державні бази даних, що містять персональні відомості громадян представнику іноземної компанії. Загалом задокументовано 12 фактів збуту даних.

Під час обшуків за місцем проживання зловмисника правоохоронці вилучили засоби зв’язку, бронежилет та банківські картки.

За процесуального керівництва Правобережної окружної прокуратури Дніпра громадянину повідомили про підозру за фактом заволодіння чужим майном шляхом обману та незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки (ч. 2 ст. 190,  ч. 2 ст. 361-2 КК України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється відділенням поліції №5 Дніпровського районного управління поліції ГУНП в Дніпропетровській області, оперативний супровід – співробітниками підрозділу кібербезпеки Управління СБУ у Дніпропетровській області.

Читайте також: Підробка, зброя та авто в розшуку: В Дніпрі поліцейські затримали водія з підозрілою перепусткою ДБР;

Запоріжжя вперше атакували безпілотники: Ситуація в Запорізькій області на ранок 7 жовтня;

«Засмучені, адже розраховували на перемогу»: «Дніпро-1» внічію розійшовся з «Вадуцем»;

В Запоріжжі збльшилась кількість жертв внаслідок вчорашньої ракетної атаки.

2022-10-07 12:00:00
true
Відео Дня






Архів Новин