Культура
Школяри з Жовтих Вод, Дніпра, Кривого Рога та Запоріжжя стали призерами виставки винаходів та дизайну у Тайвані

Школяри з Жовтих Вод, Дніпра, Кривого Рога та Запоріжжя стали призерами виставки винаходів та дизайну у Тайвані

1-3 грудня в Гаосюні (Тайвань) проходила Міжнародна виставка винаходів та дизайну «Kaohsiung International Invention & Design EXPO» (KIDE). Це одна з найбільших виставок в Азії. Це платформа, де винахідники демонструють наукові дослідження, просувають ідеї та обмінюються досвідом з іншими учасниками. Цьогоріч на KIDE світ дивували 18 часників з 10 регіонів України, а 4 навіть змогли приїхати в Тайвань і захисти свої проєкти офлайн.

Про це повідомляє Мала академія наук України.

«Українці вибороли 11 золотих, 7 срібних та 1 бронзову медаль. А ще нашу команду відзначили спеціальною нагородою «Best Group Award», - пише МАН.

«Золото» завоювали:

Ігор Микитенко проаналізував географію та потенціал переробки несанкціонованих сміттєзвалищ у Дніпропетровській області та Україні. Навчальний заклад учасника: Жовтоводський ліцей №3 (Дніпропетровська область);

Давид Степаненко дослідив синтез біополімерів на основі кальцій альгінату. Навчальний заклад: Фінансово-економічний ліцей наукового спрямування при Університеті митної справи та фінансів Дніпровської міської ради.

«Срібло» отримали:

Даниїл Маментович отримав нагороду за проєкт «Моделювання фішингової атаки на користувачів бездротової мережі». Навчальний заклад: Криворізький Центрально-Міський ліцей Дніпропетровської області.

Даніл Арабаджи розробив лазерний 3D сканер приміщень. Навчальний заклад: Запорізький ліцей «Логос».

Вітаємо переможців!

Читайте також: Розшукують 18 днів: Волонтери-кінологи з Павлограду допомагали шукати двох зниклих хлопців в Кривому Розі;

В Нікопольському районі від російських обстрілів загинув 23-річний патріот і волонтер Тарас Ключко;

САП та НАБУ завершили слідство у справі стосовно гендиректора Павлоградського хімзаводу та його спільників; 

Постраждала жінка-водій: В Дніпрі на Запорізькому шосе сталося ДТП.

2022-12-06 16:30:00
true
Відео Дня






Архів Новин