Кримінал
Суд повернув мешканця Дніпра до в’язниці після демонстрації символіки СС та спроби підкупу поліцейського

Суд повернув мешканця Дніпра до в’язниці після демонстрації символіки СС та спроби підкупу поліцейського

Бабушкінський райсуд Дніпра визнав чоловіка винним у публічному використанні нацистської символіки і пропозиції службовій особі неправомірної вигоди. 7 тис. грн. хабара він пропонував поліцейському за непритягнення до кримінальної відповідальності.

Про це повідомляє «Судовий репортер» із посиланням на вирок від 3 cічня.

15 червня 2022 року обвинувачений одягнув білу футболку із зображенням символіки третьої танкової дивізії СС, вийшов на вулицю і перебував у цій футболці в громадському місці близько години, поки його дії не зупинили працівники поліції.

22 червня чоловік прибув до будівлі Дніпровського районного управління поліції. Знаходячись у кімнаті прийому громадян, він запропонував старшому лейтенанту поліції 5 тис. грн. за непритягнення до кримінальної відповідальності.

Поліцейський від грошей відмовився та роз’яснив підозрюваному, що це злочин. Але той не передумав і повторно висловив пропозицію, збільшивши суму до 7 тис. грн.

У судовому засіданні чоловік нічого не заперечував. Розповів, що знайома подарувала йому футболку із зображенням третьої танкової дивізії СС «Мертва голова», яку він вдягнув та вийшов на вулицю у власних справах. Також підтвердив, що сам запропонував хабар без примусу та погроз, оскільки сподівався, що так він зможе уникнути кримінальної відповідальності.

До обставин, які обтяжують покарання, суд відносить рецидив злочинів. У минулому цей чоловік щонайменше двічі притягувався за крадіжки і грабежі.

Нові правопорушення скоєно під час іспитового строку за попереднім вироком. Частково приєднавши невідбуте покарання, суд за сукупністю вироків призначив 4 роки і 1 місяць позбавлення волі. 

Читайте також: Патрульні поліцейські в Запоріжжі знайшли господарку собаки, який загубився;

2023-01-10 09:30:00
true
Відео Дня






Архів Новин