Війна в Україні
Кримінал
Суд заарештував нежитлові приміщення в Дніпрі та нафтобазу на Вінничині, власниками яких є громадяни Росії

Суд заарештував нежитлові приміщення в Дніпрі та нафтобазу на Вінничині, власниками яких є громадяни Росії

Суд наклав арешт на нежитлові приміщення в одному з бізнес-центрів Дніпра загальною площею понад 30 тис. кв. м, які надавалися в оренду. Також під арешт потрапила нафтобаза у Вінницькій області. Кінцевими бенефіціарами цих об’єктів є громадяни РФ. Загальная вартість цих активів – понад 60 млн. грн.

Про це повідомляє поліція та прокуратура Дніпропетровської області.

Засновники ТОВ мали тісний зв'язок з представниками влади РФ, діяли у взаємодії з державою-агресором та прибутки від своєї діяльності могли передавати для фінансування військової агресії в Україні.

«Встановлено, що одне з підприємств, яке працювало на території України, займалося розробкою проєктів будівництва та обслуговування російських суб’єктів господарської діяльності. Зареєстроване в російській федерації, це підприємство забезпечувало високу дохідну частину бюджету рф та мало нагороди від органів російської влади», - пише пресслужба поліції.

25 жовтня арештоване майно передали до Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.

За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває під процесуальним керівництвом Центральної окружної прокуратури Дніпра.

Досудове розслідування проводять слідчі Дніпровського районного управління поліції ГУНП в Дніпропетровській області за оперативного супроводу співробітників відділу кримінальної поліції Дніпровського районного управління поліції ГУНП в області.

Читайте також: Історична перемога над «Аполлоном»: СК «Дніпро-1» вийшов у плей-оф Ліги Конференцій

Черговий удар з РСЗВ: ситуація в Дніпропетровській області станом на вечір 27 жовтня;

2022-10-28 09:30:00
true
Відео Дня






Архів Новин