Культура
Події
Творчі роботи 11 дітей з Дніпропетровщини поборються за перемогу у фіналі всеукраїнського конкурсу

Творчі роботи 11 дітей з Дніпропетровщини поборються за перемогу у фіналі всеукраїнського конкурсу

На Дніпропетровщині обрали переможців регіонального етапу Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості. Цьогоріч до нього долучилося майже 630 дітей. Роботи 11 з них представлять у столиці. Ті, які тамтешнє журі визнає найкращими, увійдуть до онлайн-каталогу «Проєкти. Шевченківський конкурс».  

«Щороку ми проводимо Всеукраїнський конкурс учнівської творчості. У 2024-му до нього долучилося майже 630 дітей. Роботи 11 з них визнали найкращими, – зазначила заступник начальника ОВА Ірина Грицай. – Але переможених у цьому протистоянні немає. Всі хлопці та дівчата талановиті. Бажаю розвивати талант, яким вони наділені. Щоб його побачив світ. А ще – не стояти на місці та бути жадібними до нових звершень».

Заслужений художник Григорій Чернета у журі Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості чи не від дня його заснування. Він помітив – цього разу роботи дітей відрізняються від попередніх років.

«У них вже є формування української ідеї. У той час як раніше деякі роботи були далекі по темі», – пояснив Григорій Чернета.

Він також додав: добре, що є такі конкурси. Вони дозволяють дітям поринати у творчість і так відволікатися від жаху, який відбувається навколо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Невдала втеча: на угорському кордоні зі стрільбою затримали ухилянтів з Дніпропетровщини;

Внаслідок зіткнення двох «КАМАЗів» у Дніпровському районі постраждала дитина: подробиці від надзвичайників;

Надзвичайники Дніпра ліквідували пожежу в дачному будинку в АНД районі міста.

2024-02-18 20:00:00
true
Відео Дня






Архів Новин