Події
Кримінал
У Дніпрі на проспекті Мазепи патрульний застрелив чоловіка, відео зняла неповнолітня дитина загиблого

У Дніпрі на проспекті Мазепи патрульний застрелив чоловіка, відео зняла неповнолітня дитина загиблого

Сьогодні, 29 серпня, у Дніпрі на перехресті проспекту Івана Мазепи та вулиці Авіаційної сталася стрілянина. За попередньою інформацією, водій з Jaguar напав на патрульних, які його зупинили через порушення ПДД. На місці стався конфлікт, та один із поліцейських застосував вогнепальну зброю. Чоловік помер на місці події.

Наразі відомо, що патрульних відсторонили на час розслідування.

В мережі з'явилося відео інциденту. Його знімав неповнолітній хлопчик з автівки. На відео не видно, як і з чого почався інцидент. Судячи з відео, в салоні Jaguar знаходилося щонайменше чотири людини: чоловік, жінка, а також двоє хлопчиків. Хто з дорослих знаходився за кермом - наразі невідомо.

Проте на відео видно, що патрульні силоміць намагаються витягти жінку з авто за ноги. Вона кричить, що їй боляче і не виконує накази поліцейських. Пручається і чоловік, який сидить поруч. В цей час хлопчики, які знаходяться на задньому сидінні авто,  знімають на телефони те, що відбувається попри те, що ситуація їх напевно лякає.

Патрульні все ж витягли жінку з авто за ноги, проте вона все ще пручалася і не давала себе затримати. В цей час вийшов з авто і чоловік, та кинувся до патрульного аби захистити жінку. Поліцейські застосували сльозогінний газ, розпочалися дві бійки: жінка з патрульною та чоловік з патрульним.

Один з хлопчиків в цей час вийшов з авто, продовжив знімати і крикнув: «Тато, давай». В цей час чоловік повалив патрульного на землю. Поліцейський піднявся, дістав табельну зброю і зробив три постріли. Після цього чутно лише крики дітей та жінки, а чоловік вже лежав на землі і не рухався. 

ВІДЕО 18+

Повідомляється, що всі обставини події встановлюють у Державному бюро розслідувань. ​ДБР розслідує правомірність застосування у Дніпрі правоохоронцем табельної зброї, що призвело до загибелі людини. Наразі розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115, ч. 3 ст. 365 КК України. Вивчаються всі обставини інциденту. Вирішується питання про затримання правоохоронця та повідомлення йому про підозру. Процесуальне керівництво здійснює Дніпропетровська обласна прокуратура.

Редакція висловлює співчуття родині загиблого чоловіка. Попри всі обставини, ми маємо памʼятати, що в країні, яка воює, немає місця для подібних конфліктів, що розколюють суспільство. І жоден службовець, який працює за податки свого народу, має його захищати, а не вбивати при конфліктній ситуації на очах неповнолітніх дітей. Напевно, що ситуацію можна було вирішити іншим чином (заблокувати автівку, викликати підкріплення). Подібні випадки підтверджують необхідність проходження процедури психічної придатності кожним робітником правоохоронних органів перед тим, як вступати до служби.

Сподіваємося на справедливе вирішення ситуації і на те, що кожен злочин буде покарано за всією суворістю закону.

Читайте також:

Помер від отриманих травм: у Дніпрі поліцейські затримали жінку за вбивство співмешканця;

На Дніпропетровщині працює гаряча лінія для родичів зниклих безвісти воїнів;

100 сліп-пакетів: патрульні Дніпра затримали групу чоловіків, що мали при собі речовину, схожу на наркотичну

2023-08-29 22:40:00
true
Відео Дня






Архів Новин