Культура
Події
Життя
У Дніпрі презентували обласну художню виставку «Мистецтво Січеславщини»

У Дніпрі презентували обласну художню виставку «Мистецтво Січеславщини»

У Дніпрі відкрили виставку «Мистецтво Січеславщини». Долучились 70 художників регіону. Про це повідомили в обласній військовій адміністрації.


«Вперше на Дніпропетровщині таку виставку провели у 2022-му. В планах зробити її щорічною. Адже варто підтримувати митців нашого краї, демонструвати на загал їхню творчість», – зазначила начальниця управління культури, туризму, національностей та релігій Дніпропетровської ОВА Наталія Першина.
 

В експозиції найбільше творів живопису, є роботи майстрів Петриківського розпису, вироби з кераміки.


«На виставку подали зо дві сотні робіт. До експозиції прийняли понад 160 творів мистецтва. Були певні вимоги. Хоча відбирали дуже лояльно. Представлені картини як знаних досвідчених художників, так і талановитих студентів», – розповів голова Дніпропетровської обласної організації Національної спілки художників України Андрій Пікуш.

 

Він додав, що живописці оспівують красу нашого краю, його барвистість. А ще величну і лагідну природу.

Художник Олександр Самійленко пише картини з юнацтва, вже більш ніж півсотні років. Створив сотні картин.

 

«У мене велика колекція власних картин. Готуємо виставку у Швейцарії. Знайомий запропонував її організувати. А тут до експозиції увійшли 5 моїх робіт. Усі – пейзажі», – зазначив живописець.

 

Студентка 4 курсу мистецько-художнього коледжу Єлизавета каже, цікаво подивитися на творчість інших. Одразу ж знайшла картину своєї викладачки. Ніжний та повітряний натюрморт.

Алла Бурименко-Журавель також зобразила Дніпропетровщину – Орільські види. Вийшов триптих. Жінка розповіла, пензель тримає з трьох років. Тепер і сама навчає малечу малювати.


«Експозиція масштабна. Такі твори гарні, щонайменше всеукраїнського рівня», – наголосила пані Алла.


Виставка проходитиме до 1 лютого. Вхід вільний. Деталі – за посиланням.

Творчу подію приурочили до річниці створення Дніпропетровської області. Її регіон відзначатиме наприкінці лютого.

2024-02-03 14:00:00
true
Відео Дня






Архів Новин