Культура
Події
У Дніпрі провели регіональну конференцію «Безбар’єрна Україна»: подробиці

У Дніпрі провели регіональну конференцію «Безбар’єрна Україна»: подробиці

Метою конференції стала актуалізація заходів, передбачених Національною стратегією зі створення безбар’єрного простору в Україні до 2030 року. Обговорили готовність, результати та перспективи Дніпропетровського регіону щодо створення середовища, у якому буде комфортно всім.

За словами заступниці міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України, безбар’єрне середовище – один з головних принципів масштабної відбудови країни. Тому міністрество працює над новими будівельними нормами та впроваджує контроль за їхнім виконанням.

«Урядом схвалено план заходів, які будуть реалізовуватися протягом двох років,  23-й та 24-й роки. Він передбачає реалізацію 15 міністерствами та іншими центральними органами виконавчої влади аж 472 заходи з безбар’єрності», – зазначила заступниця міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Наталія Козловська.

Після війни в Україні буде дуже багато ветеранів з інвалідністю. Тому безбар’єрність на рівні з безпекою та енергоефективністю стане одним з найважливіших принципів у процесі відновлення України.

Також до конференції доєдналася голова партії «Слуга Народу» Олена Шуляк. Вона  розповіла про законодавчі зміни у містобудівній реформі задля безбар’єрності.   

«Перед нами стоять дві великі місії. Перша – додати безбар’єрність до української інфраструктури. Друга – додати безбар’єрність до української свідомості, тобто усунути бар’єри в головах», – наголосила Шуляк.

Крім того, було презентовано «Довідник безбар’єрності» – гід з толерантної взаємодії, створений за ініціативи першої леді України Олени Зеленської. Також був представлений «Альбом безбар’єрності» – практичний посібник, який містить рекомендації щодо облаштування безбар’єрного простору та на прикладах ілюструє, як зробити міське середовище дружнім до маломобільних груп населення.

Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Сергій Лисак підписав Декларацію про підтримку Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року.

Читайте також:

Рятував друга і втратив обидві ноги: у Дніпрі лікують 23-річного Героя;

У Новокодацькому районі Дніпра потяг на смерть збив чоловіка;

Шахрай з Дніпра обікрав військовослужбовців на 2,5 млн гривень

2023-04-29 12:00:00
true
Відео Дня






Архів Новин