Кримінал
У Дніпрі суд стягнув державі 198 тис. грн. застави за прихильника росіян, який переховується від слідства

У Дніпрі суд стягнув державі 198 тис. грн. застави за прихильника росіян, який переховується від слідства

Ще влітку в Дніпрі викрили прихильника «руського миру». Суд застосував до нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави 198 тис. грн. Через 2 дні гроші внесли і чоловік вийшов на свободу. Потім щез, його оголосили в розшук. А 16 вересня Жовтневий райсуд Дніпра звернув заставні гроші у дохід держави.

Про це повідомляє  «Судовий репортер» із посиланням на ухвалу від 16 вересня.

За матеріалами справи, із 3 травня цього року, використовуючи акаунт у мережі «Одноклассники» — «Петр Гущин», чоловік поширював матеріали на підтримку збройної агресії РФ, зокрема відеоролик «Чеченские воины на Украине». 22 червня він репостив допис «Свои неудачи под Славянском и в Северодонецке, террористы ВСУ «компенсируют» стрельбой по мирному Донецку…». 27 червня він поширив заклик стріляти по Києву, щоб зупинити обстріли Донецька. 29 червня розповсюдив інформацію «Под Лисичанском ликвидирован махровый бандеровец, командира роты… погоняло «Шерман».

6 липня Гущин репостив публікації із проросійської спільноти під заголовком «Взятым в плен на заводе «Азовсталь» неонацистам грозит смертная казнь».

Потім дії зловмисника було викрито і кваліфіковано за ч.2 і ч.3 ст.436-2 ККУ.

Ухвалою суд від 13 липня до підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 198 тис. грн. Гроші внесли і чоловік вийшов на свободу.

Звільнившись під заставу, підозрюваний перестав прибувати до слідчого, без дозволу покинув постійне місце проживання, прокурора або суду та був оголошений у розшук.

Адвокат переконував, що звернення застави у дохід держави буде передчасним. Але не міг нічого сказати про місцезнаходження свого підзахисного.

Зрештою, суд клопотання задовольнив і заставу звернув в дохід держави.

Читайте також: «Хенд-мейд» жилет з доларами та євро: Прикордонники затримали жінку з автобуса «Енергодар-Варшава» за нелегальне перевезення валюти;

В Україні є нова пам'ятна монета: її присвятили силам ТРО;

Дніпровський Крим: що сталося з собакою, яка плакала на місці ракетного удару;

2022-10-04 15:30:00
true
Відео Дня






Архів Новин