Війна в Україні
Події
У Дніпрі та області представники ТЦК порушили закон, опублікувавши списки «ухилянтів»: деталі

У Дніпрі та області представники ТЦК порушили закон, опублікувавши списки «ухилянтів»: деталі

Минулого тижня мережею поширювалися фото, з конфіденційною інформацією людей, які начебто відмовляються захищати Батьківщину. Списки розклеювали від імені ТЦК у Дніпровському районі. Йдеться про Любимівку, Слобожанське та Підгородне. У Секретаріаті Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини відреагували на даний інцидент.

Розміщені списки містять персональні дані, обробка яких підпадає під дію Закону України «Про захист персональних даних». 

Наразі секретаріат Уповноваженого спрямував вимогу щодо необхідності проведення відповідної внутрішньої перевірки у Дніпровському РТЦ комплектування та соціальної підтримки.

«З огляду на зазначене до вищезазначеного територіального центру Секретаріатом Уповноваженого спрямовано вимогу щодо необхідності проведення відповідної внутрішньої перевірки, вжиття заходів стосовно вилучення з місць розповсюдження зазначених списків та проведення роз’яснювальної роботи з метою запобігання порушенням законодавства», - зазначено в публікації.

Згідно з законом працівники суб'єктів відносин, пов’язаних з персональними даними, зобов’язані не розголошувати персональні дані, які їм було довірено або які стали їм відомі у зв’язку з виконанням своїх обов’язків.

Читайте також:

Через ревнощі: В Дніпрі жінка нанесла співмешканцю кілька ран кухонним топором;

У Павлограді шукають свідків смертельної ДТП з пішоходом;

Нічний терор не вщухає: ситуація в Дніпропетровській області станом на ранок 9 січня

2023-01-09 19:00:00
true
Відео Дня






Архів Новин