Події
Життя
У Дніпрі відбувся масштабний східноукраїнський форум «Змі(ц)нюємо Україну!»

У Дніпрі відбувся масштабний східноукраїнський форум «Змі(ц)нюємо Україну!»

У заході взяли участь представники Рад ВПО з Дніпропетровської, Запорізької, Донецької та Херсонської областей, благодійні організації, місцева влада. Говорили про підтримку переселенців і їхню інтеграцію до приймаючих громад.

«На Дніпропетровщині майже 400 тис переселенців. Допомога цим людям – один з пріоритетів ОВА. В області прийнята комплексна програма підтримки внутрішньо переміщених осіб. Вона розрахована на 2023 – 2025 роки, – розповіла заступник начальника ОВА Надія Задорожна. – Продовжуємо створювати Раду ВПО при обладміністрації. Вже завершили прийом заяв від переселенців та громадських організацій, бажаючих приєднатися до неї. Такі осередки нині формують й у 8 громадах регіону, у 21-й – вони вже працюють».

Вона додала, що Рада ВПО – це інструмент вирішення проблемних питань людей, які переїхали з «гарячих точок». Налагодження співпраці між переселенцями та органами влади.

«Одна з головних цілей форуму –  познайомитися, об'єднати зусилля та знайти шляхи подолання проблем, з якими стикаються переселенці», – наголосила Надія Задорожна.

Йшлося під час зустрічі й про відстоювання прав ВПО, підтримку їхнього бізнесу, соціальний захист та психологічну допомогу. Загалом доєдналися 22 спікери.

Форум організував благодійний фонд «Стабілізейшен Суппорт Сервісез».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Внаслідок ДТП у Запоріжжі загинув пішохід: поліція розшукує свідків;

Перевозив 2000 пляшок алкоголю «для власного споживання»: у Кривому Розі виявили зловмисника;

4 роки за ґратами за спробу підкупу поліцейського: засуджено мешканця Запорізької області.

2023-09-07 17:30:00
true
Відео Дня






Архів Новин