Війна в Україні
У Дніпрі відкрили пункт прокату захисного спорядження для журналістів

У Дніпрі відкрили пункт прокату захисного спорядження для журналістів

Журналіст, який збирається працювати в районі проведення активний бойових дій, повинен бути забезпечений індивідуальними засобами захисту та надання першої домедичної допомоги: бронежилетом, шоломом та медичною аптечкою. Каска має бути синього кольору, весь комплект повинен бути брендований відповідними надписами і відповідати щонайменше четвертому класу захисту. 

Без такого захисного комплекту журналістів до військових частин і підрозділів не допустять. Тому для організації коректної та безпечної роботи журналістів у Дніпровському центрі солідарності журналістів створено спеціальний пункт прокату захисного спорядження.

«Скористатись нашими послугами може будь-який журналіст, який має відповідне редакційне завдання. Просто потрібно прийти до нас. Це може бути як цивільний працівник мас-медіа, так і військовий журналіст», — розповіла координаторка центру Наталія Назарова.

Максимальний термін користування засобами — 1 місяць. І всі вони надаються в користування безоплатно, адже передані Україні від ЮНЕСКО за сприяння Міжнародної федерації журналістів. 

Нагадаємо, що відповідно до керівних документів журналісту може бути відмовлено в роботі у військових установах під час ведення бойових дій чи навчань, якщо він не має відповідного екіпірування.

 

Читайте також: Від ракетного удару загинули заступник мера Гуляйполя та керівник «Благоустрійсервіс»;

Двоє мешканців Дніпропетровщини незаконно зберігали боєприпаси;

Ситуація з паливом у Дніпропетровській області: актуальні ціни на 5 жовтня;

У космос успішно запустили ракету у патріотичних кольорах, яку створила компанія бізнесмена із Дніпра.

2022-10-05 14:00:00
true
Відео Дня






Архів Новин