Події
Життя
У Дніпрі запустили фонтани: першим — «Водяна сфера» на набережній

У Дніпрі запустили фонтани: першим — «Водяна сфера» на набережній

У 1 травня у місті на Дніпрі запустили фонтани. Упродовж дня почнуть працювати 10 із 14 фонтанів. Решта — упродовж тижня. Першим запустили фонтан «Водяна сфера», що на вул. Січеславська Набережна. 

Як розповів керівник управління з обслуговування гідроспоруд комунального підприємства «Дніпроводоканал» Артур Буряк, у зимовий період фонтани готували до нового сезону — виконано ревізію електричного, механічного обладнання. На початку весни все змонтували, випробували електричні мережі. 

«Фонтан “Водяна сфера” давно став улюбленцем дніпрян та гостей міста. Він має цікаву геометрію. Мабуть, його форма і приваблює людей. Розпилення води тут відбувається за допомогою спеціальних фонтанних насадок, які перетворюють її у дрібну фракцію — маленькі краплини. Тож більшість фонтанів у місті запрацювали, і усі охочі можуть вже милуватися їхньою красою. Особливо вони стають популярними у спекотні дні, коли повітря біля них вологе. Фонтани обслуговують близько 30 осіб, які стежать за насосним та іншим обладнанням, системою подачі води тощо», — зазначив Артур Буряк. 

Він також нагадав про дотримання правил безпеки: «Купатися у фонтанах суворо заборонено».

Фонтани у місті працюватимуть до кінця вересня — початку жовтня залежно від погодних умов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
 
 
2023-05-01 16:30:00
true
Відео Дня






Архів Новин