Війна в Україні
Події
Кримінал
У Дніпрі засудили учасника «сплячої» ДРГ

У Дніпрі засудили учасника «сплячої» ДРГ

За матеріалами СБУ у Дніпрі засудили одного з учасників «сплячої» ДРГ, яку викрили у квітні цього року. Зловмисники вели розвіддіяльність на території Дніпропетровщини. Про це повідомили в УСБУ у Дніпропетровській області.

«У квітні поточного року СБУ заблоковано діяльність розвідгрупи, яка була сформована у 2015 році та одразу «законсервована». Час від часу вони виконували окремі доручення російських спецслужб, серед яких були і підпали приміщень патріотичних громадських організацій для формування у росЗМІ вигідної «картинки».

Після початку війни ворог активізував їхню роботу та віддав наказ посилено слідкувати за об’єктами критичної та військової інфраструктури, здійснювати фото та відеофіксацію.

Одним з найважливіших завдань, поставлених диверсантам, було також проникнути до лав місцевої Тероборони і здобути дані про функціонування штабів Нацгвардії та ЗСУ», - зазначають у Службі безпеки України.

 

Кіберфахівці СБУ перехопили вказівки одного з агентів, які надійшли на месенджер. Після були встановлені та взяті під контроль всі учасники ДРГ.

«Ворожих посібників затримали під час виконання одного із поставлених Росією завдань. Наразі одному з членів групи, що відповідав за збір інформації в групах і соцмережах про переміщення техніки Збройних сил України та місцезнаходження блокпостів з українськими військовими в обмін на матеріальну винагороду, винесено вирок.

Судом його визнано винним у скоєнні злочину, передбаченого ст. 110 Кримінального кодексу України, та призначено покарання у вигляді 3 років позбавлення волі», - резюмували в СБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Ситуація з паливом у Дніпропетровській області: актуальні ціни на 30 вересня;

Зловживала алкоголем та збирала вдома сміття: у Дніпрі мало не згорів будинок;

У Кривому Розі зупинили авто з людиною, яку розшукують в іншій області;

2022-09-30 13:30:00
true
Відео Дня






Архів Новин