Кримінал
Події
Війна в Україні
У Дніпрі затримали посадовця військкомату за допомогу в ухиленні від призову: йому загрожує від 5 до 10 років за ґратами

У Дніпрі затримали посадовця військкомату за допомогу в ухиленні від призову: йому загрожує від 5 до 10 років за ґратами

Посадовець одного з районних військкоматів на Дніпропетровщині отримав 1000 доларів США та 12 тис. грн. за те, що пообіцяв «відтягнути час» призову на максимально можливий термін.

Про це повідомили у пресслужбі МВС.

Загалом, поліцейські викрили кілька фактів вимагання неправомірної вигоди посадовими особами військкоматів у Дніпропетровській, Чернівецькій та Волинській областях. Суми хабарів коливаються від 9000 гривень до 1500 доларів США.

Усім затриманим повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України та обрані запобіжні заходи. Працівникові військкомату з Дніпропетровщини - тримання під вартою з правом внесення 215 тисяч гривень застави.

За прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Читайте також:

Намагався перевезти через кордон холодну зброю у тростині: прикордонники затримали мешканця Дніпропетровської області;

Воєнний стан в Україні буде продовжено до 15 листопада;

Зайнялися домашні речі: у Запоріжжі горіла квартира у п’ятиповерхівці

2023-07-26 18:30:00
true
Відео Дня






Архів Новин