Кримінал
У Харкові судитимуть угруповання серійних злодіїв на чолі з так званим «смотрящим», які працювали і на Дніпропетровщині

У Харкові судитимуть угруповання серійних злодіїв на чолі з так званим «смотрящим», які працювали і на Дніпропетровщині

У листопаді минулого року лідера угруповання та його трьох спільників поліцейські затримали одразу після скоєння квартирної крадіжки. Вже доведено їхню причетність до 9 крадіжок на території Дніпропетровської, Полтавської та Харківської областей.

Про це повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Нацполіції України.

Як встановили оперативники управління стратегічних розслідувань в Харківській області та слідчі слідчого управління обласної поліції, організував діяльність угруповання 45-річний раніше засуджений чоловік. Перебуваючи у СІЗО, отримав статус так званого «смотрящого» за одним із корпусів. У стінах спецустанови він організував незаконний канал постачання заборонених речей, контролював їх розподіл серед утриманців СІЗО, а також збирав гроші за спокійне перебування в установі.

Після того, як вийшов із СІЗО, він організував діяльність злочинної групи, що «спеціалізувалася» на квартирних крадіжках. До її складу увійшли вихідці з інших країн та мешканці різних областей України. Двоє з них уже мають кримінальний досвід та були засуджені за вчинення крадіжок і розбійних нападів.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено. Обвинувальний акт за погодженням із Харківською обласною прокуратурою стосовно учасників стосовно міжрегіональної організованої злочинної групи скеровано до суду. Їм інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Також дії лідера угруповання кваліфіковані за ч. 2 ст. 255-1 (встановлення та поширення злочинного впливу) КК України.

За скоєне обвинуваченим може загрожувати до 12 років позбавлення з конфіскацією майна.

Читайте також: Поліцейський з Дніпропетровської області врятував з-під обстрілів понад 4 тисячі людей;

2022-08-05 18:00:00
true
Відео Дня






Архів Новин