Кримінал
Події
У Хмельницькому жителька Дніпра отримала чотирнадцяту судимість: подробиці

У Хмельницькому жителька Дніпра отримала чотирнадцяту судимість: подробиці

37-річна жителька Дніпра вже більше десятка разів була судима районними судами Дніпропетровської області та Приморським районним судом Одеси за кражі та грабежі. За вироками цих судів вона опинялася  в місцях позбавлення волі на термін від одного до чотирьох років. Вчотирнадцяте жінка сіла на лаву підсудних вже в Хмельницькому міськрайонному суді за обвинуваченням у шахрайстві. 

Про це повідомили у пресслужбі Хмельницького міськрайонного суду.

Жертвою зловмисниці стала одинока хмельничанка похилого віку. Подія сталася у вересні 2023 року. Перебуваючи під час обідньої перерви в орендованій у Хмельницькому квартирі, зловмисниця зателефонувала на стаціонарний телефон потерпілої, вдаючи її опікунку, яка нібито потрапила в дорожньо-транспортну пригоду і потребує невідкладної дороговартісної медичної допомоги.

Одразу після цього до пенсіонерки зателефонував незнайомий чоловік,  особу якого слідство так і не змогло встановити. Спільник обвинуваченої представився працівником лікарні й підтвердив неправдиві відомості. Більше того, випитав у старенької, що вона має при собі 4000 доларів і повідомив, що за ними найближчим часом зайдуть. За вказаною сумою до потерпілої навідалася сама шахрайка, одягнута попередньо в перуку. Вона власноруч написала їй розписку про отримання грошових коштів, в якій вказала вигадані прізвище, ім’я та по батькові - «Коваль Мария Фелиповна», і підписала її власним підписом. Те, що літню жінку легко обвели круг пальця, зрозумів сусід, який негайно зателефонував до поліції. 

Правоохоронці затримали зловмисницю з доказами на руках. Діяльність обвинуваченої була кваліфікована за ч. 3 ст. 309 КК України, як шахрайство, вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану. Суд призначив покарання у виді трьох років і шести місяців позбавлення волі.

Читайте також:

Патрульні Дніпра виявили водія таксі, позбавленого прав керування;

У Дніпрі вшанували Героїв Небесної сотні;

У Кривому Розі поліція затримала «на гарячому» чоловіка, причетного до крадіжки

 

2024-02-20 20:30:00
true
Відео Дня






Архів Новин