Технології
Життя
У США запустили ракету-носій Antares: до цього доклали руку КБ «Південне» та «Південмаш»

У США запустили ракету-носій Antares: до цього доклали руку КБ «Південне» та «Південмаш»

Із Центру космічних польотів на острові Воллопс, що у штаті Вірджинія, США, відбувся пуск ракети-носія Antares. Запуск став можливим завдяки роботі українських спеціалістів. Про це повідомив заступник голови комітету з питань економічного розвитку ВР Дмитро Кисилевський.

У ракетоносія два ступені. Перший розробили фахівці дніпровського конструкторського бюро «Південне», виробництвом займався наш «Південний машинобудівний завод». Підготовку носія, його випробування та пуск проведено за участю представників КБ «Південне».

«Для цього проєкту були задіяні підприємства з Харкова (Хартрон-АРКОС), Києва (Київприлад), Запоріжжя (Хартрон-ЮКОМ) і Чернігова (Чезара, Рапід).

Ракета-носій Antares відправила на Міжнародну космічну станцію (МКС) транспортний корабель Cygnus. Розробка Cygnus належить американській Northrop Corporation, яка і стала замовником будівництва першого ступеню носія для українських підприємств.

Cygnus доставить на МКС вантаж корисною вагою 3,75 тон: продовольство та обладнання для досліджень наслідків мікрогравітації для живих організмів. Також місія має вивести на орбіту перші супутники Уганди та Зімбабве, які були розроблені в рамках програми для країн, що не здійснюють польоти в космос.

Підготовку носія, його випробування та пуск проведено за участю фахівців КБ «Південне», ПМЗ та «Хартрон-АРКОС». Це успішний приклад міжнародної кооперації, без якої неможливий розвиток космічної галузі», - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

15 кілограмів риби: у Новомосковському районі спіймали браконьєрів;

У Дніпрі затримали п’яну та агресивну 12-річну дівчину: подробиці;

Чоловік з Кривого Рогу викрав телевізор і сів на 3 роки у в'язницю;

2022-11-08 13:00:00
true
Відео Дня






Архів Новин