Кримінал
В Дніпрі поліція затримала 32-річного озброєного дезертира з Івано-Франківщини: Стали відомі подробиці

В Дніпрі поліція затримала 32-річного озброєного дезертира з Івано-Франківщини: Стали відомі подробиці

Сьогодні, 23 січня, близько 0:15 в поліцію повідомили про стрільбу та вибух в багатоквартирному будинку на пр. Гагаріна. Заявник повідомив, що між 6 та 7 поверхами щось вибухнуло.

Про це повідомило інформоване джерело.

«Проведено дуже великий обсяг роботи протягом 6 годин!

Завдяки злагодженій роботі всіх підрозділів особа затримана без застосування табельної вогнепальної зброї та без потерпілих зі сторони поліцейських та цивільних осіб», - розповіло джерело.

На виклик прибули спецпідрозділ «КОРД» та СОГ відділу поліції. Вони дізнались, що у квартирі, яку він арендував, знаходиться ймовірно військовий зі зброєю.

В цей час чоловік як раз почав застосовувати вогнепальну зброю та кидати гранати. Це загрожувало життю та здоров'ю поліцейських та цивільних осіб. Тому правоохоронці вирішили евакуювати цивільних осіб з сусідніх квартир.

В цей час підрозділи «КОРД» вперше спробували штурмувати квартиру: взломати та зрізати двері. Але не вдалося, бо це були броньовані подвійні двері.

Тоді перемовник дуже довгий час намагався умовити невідому особу здатися та здати зброю.

Виявилося, що невідомий – 32-річний дезертир з Калуша (Івано-Франківська обл.), який перебуває в розшуку.

Для захисту життя та здоров'я цивільних осіб правоохоронці розставили екіпажи по периметру прилеглих територій.

«Місце проведення операції та прилеглі території - Запорізьке шосе, проспект Гагаріна, бульвар Зоряний та інші території були перекриті спец транспортом, стрічкою та поліцейськими. Доступ до місця проведення операції було обмежено, евакуйовано цивільних осіб з сусідніх квартир до затримання злочинця», - розповіло інформоване джерело.

Поліцейські намагались знизити агресію чоловіка та надали йому можливість поспілкуватись з дружиною, щоб вона його заспокоїла. Але щось пішло не так і ситуація загострилась…

В подальшому перемовнику вдалося трохи знизити рівень напруженості у дезертира, а «КОРДу» вдалося зламати двері до квартири. В результаті цього чоловік сховався у кімнаті з предметом схожим на АКСУ-74 та повідомив, що в нього є 2 магазини з набоями.

Перемовини продовжилися. Через тривалий час чоловік погодився віддати 2 магазини з набоями, автомат залишив при собі з патроном в патроннику та погрожував, якщо хтось зайде, то він застрелиться.

Перемовний процес продовжився. Через деякий час чоловік запустив до себе перемовника. Ще через деякий час - віддав зброю, після чого був затриманий.

При поверхневому огляді поліцейські з’ясували, що чоловік має поранення, які отримав під час вибуху гранати. Йому надали допомогу лікарі швидкої, які увесь час перебували у дворі будинку.

Читайте також: У Запоріжжі затримали водія з несправжніми документами;

Найбільше перейменованих вулиць: два міста Дніпропетровщини потрапили до цікавого списку;

2023-01-23 17:00:00
true
Відео Дня






Архів Новин