Культура
В Дніпрі провели в останню путь оперного співака, народного артиста України Едуарда Сребницького

В Дніпрі провели в останню путь оперного співака, народного артиста України Едуарда Сребницького

В четвер, 9 березня, на 86-му році життя відійшов у вічність оперний співак, корифей Дніпропетровського академічного театру опери та балету, народний артист України Едуард Михайлович Сребницький.

Про це повідомляє Дніпропетровський академічний театр опери та балету.

«Адміністрація та колектив театру висловлює щирі співчуття рідним та близьким співака, який майже 45 років вірною та невтомною працею служив своєму театру.

Едуард Сребницький належав до славної плеяди засновників Дніпропетровської опери. З першого спектаклю він був затребуваний як гострохарактерний виконавець. Вже тоді він відрізнявся не тільки багатообіцяючими вокальними даними, але й виразною фактурою, пластикою та артистизмом.

Величезна працездатність, любов до обраної професії, вольовий характер допомогли йому максимально реалізувати свої творчі амбіції. На нашій сцені він створив незабутні образи Германа в «Піковій дамі», Хозе в «Кармен», Калафа в «Турандот», Радамеса в «Аїді», Манріко в «Трубадурі», Герцога в «Ріголетто», Альфреда в «Травіаті», Отелло в однайменній опері, Поліона в «Нормі», Самсона в «Самсоні та Далілі», Пінкертона в «Мадам Баттерфляй», Каварадосі в «Тосці», Каніо в «Паяцах», Турідду в «Сільській честі» та інш.

Світла пам'ять та заспокоєння його душі.

Наші щирі співчуття рідним та близьким», - пишуть колеги-театрали.

Прощання з великим співаком пройшло в суботу, 11 березня.

Читайте також: ​Михайло Кохан з Дніпра виборов «золото» на Кубку Європи з метання молота;

У Павлограді жовтий «Fiat» насмерть збив співробітника міськрайонного суду: поліція шукає свідків;

2023-03-12 21:00:00
true
Відео Дня






Архів Новин